ZZzzzZZZzZZzzz

så låter det från sängen, hihi

fancy

igår käkade jag och Christian på Tiffanys :) mycket fin restaurang, liten och mysig sådär. fast iaf jag kände mig som "en hillbillie i beverly hills". . hehe.. satt och skämtade om att vi skulle smyga ner tygservetterna i väskan ;) maten var jättegod, åt "whiskyflamberad tournedo med gorgonzolasås och rösti" det var mycket mumsigt! men lite snåla på gorgonzolan hade dom vart. christian åt samma. sen tog jag vaniljpannacotta med färska bär och skrädmjölscookie till efterätt. mumsmumsmums! hela kalaset gick på lite kronor ja, men det var det värt, mycket trevligt tillsammans med min sämre hälft ;)

efter restaurangen bar det av till score som var överbefolkat för kvällen! väntade på ett gäng som dök upp lite nerbantat iaf efter ett tag. dom spelade bowling och vi kollade på och asgarvade när dom låg raklånga i rännan. haha! score stängde ett och då ringde vi efter malin som kom och hämtade oss, tack för det :) värsta snygga outfiten hade jag, synd att jag inte tog kort... hög svart kjol med dragkedja till ett vitt linne med ett spetslinne över, very nöjd med den!

idag är vi bortbjudna till Karls mamma och pappa på födelsedagslunch. frida och karl var det som vi egentligen skulle ha träffat igår men som dissade score och gick på 14års-arena! iofs var väl medelåldern på score kanske 15 den också..
så iaf, det bär av till Forsnor om några timmar, ska bli trevligt!

Ikväll därimot, blir det PARTY!

återkommer.

1095 days

1095 dagar, 156 veckor, tre år. länge som känns mycket längre. snart ett år i lägenheten.
tiden springer iväg! men varje dag med dig är värd att vänta på.
 jag älskar dig.


_________________________________________________

Vi har käkat chokladdoppade frukter :) mycket mumsigt! detta gör vi var 6:e månad. fånigt va? men en tradition :) mätt i magen nu, bööööh.. på fredag ska vi gå på tiffanys! dyrt men gott ska de vara där, lite kul att gå på fin restaurang.

idag har jag jobbat kvällen, gött att göra nånting. ska jobba imorrn och på fredag också. ska bli gott, i need money.

malin ska med till sälen också, yaay! tre tjejer iår alltså, rekord ;) ska bli hur skönt som helst att åka upp, längtar..

vet inte vad jag ska skriva mer, hehe.

jo på lördag vankas utgång!! Jenny, du kanske vill jobba på söndag förmiddag? förvänta dig ett samtal från mig imorgon ;)

nu blir det dusch! sen sängen ;)

nerd

jag har blivit en bloggnörd. följer så många bloggar nu att jag blandar ihop allihopa. ser knappt på tv längre utan sitter här ist å läser om skvaller, mode och smink :P jaja, jag knarkar inte iaf, haha..

idag har jag vart ute på långprommis med mamma och chili, hunnit tvätta all lorttvätt och tränat fotboll :) inte så mycket fotboll med i träningen eftersom vi var ute och sprang och körde intervaller men.. det är gött nu efteråt iaf! nu sitter jag och väntar på min kära inneboende så ska jag steka hamburgare och hoppa in i duschen. sen blir det sängen och "Midvinterblod", muhaha..

nu hör jag C i trappuppgången, pratar i telefon som vanligt :)

hamburgare blir! måste jobba snart nu, klättrar fan på väggarna..

söndag

hur kommer det sig att jag sitter här, klockan 1 på en söndag, och är lite smått festsugen?! inte rimligt för fem öre. igår var jag inte fest sugen direkt och det fanns inget kul heller. så jag var chaufför åt christian och henka istället. och medans dom var i stan satt jag på nyängen klockan 22.00-01.20 med malin och läste oköpta tidningar :P lite gratislektyr! höll henne sällskap när hon jobbade natt :) sen åkte jag iväg och hämtade pöjkera med Peter som sällskap. sen tillbaka till nyänga för nattamat och herregud va folk det var då. två busslaster och stackars malin som vart kissnödig sen klockan elva på kvällen. inte kul när man är ensam i en affär om natten!

idag blir det matlagning och kanske hockey om jag orkar, tycker det är såååå tråkigt men Malin och Zandra skulle kanske dit så jag hänger kanske på.

jag funderar på kyckling med fajitakryddning.. mmmm.. men vad ska man ha til? creme fraiche och... ? pitabröd?
dagens ilandsproblem.

yaaaay

en snäll dam ringde nyss och sa att hon hittat mitt halsband :D:D:D så nu sitter det säkert runt min hals, mitt kära halsband...

en stor bukett tulpaner till dig kommer snart!!

spagetti

så känns mina armar nu. som spagetti. känner redan att träningsvärken kommer krypande. allt detta av att lyfta, hålla i och dra i barn på skidor som bara slänger all vikt i armarna på mig :D efter ett tag blir dom tunga! men det var roligt med alla glada ungar, jag tycker själv att jag hr bra hand med barnen för dom verkar tycka de e roligt att vara med mig. ett bra tecken för framtiden kanske?

nu ska jag smörja in mig efter en evighetsdusch i skållhett vatten och sen lägga mig. börjar få ont i huvudet nu också av ansträngda ögon. får dra på mig glajjorna en stund. glasögonorm..

märks att jag vart ledig idag va?

jobb imorrn iaf!

nattnatt

mums mums

har slängt ihop en pasta sallad alá Pappa med en touch av Sara. yummie!
bara blanda ihop kassler, avokado, sallad, gurka, tomat och så hade jag i lite rå champinjon :)
sen blanda en burk lätt creme fraiche och några matskedar majonäs och lite chilisås plus salt och peppar på de.
Lite blandad pasta, snäckor och penne i detta fall. sen är det bara att blanda ihop allt!
går att variera hur som helst om man inte vill ha kassler. man kan ta räkor och kräftstjärtar eller ost och skinka eller vad som helst egentligen. :) gott är det i varje fall!


in the buildning

nu är elgubbarna inne hos mig :O här får dom inget kaffe iaf... dom väckte mig imorse när dom ringde på dörren. lite pinsamt att öppna i morgonrock men men!

tror banne mig att jag får skaffa linser nu.. får ont i huvudet så fort jag ska läsa eller se på tv. när glajjera åker på så går det över! jaja..

är så jäkla shoppingsugen! känner mig så tråkig som går runt i mjukisbyxor och linne varje dag, aldrig sminkar mig eller nåt.. nu saknar man skolan lite faktist när man hade en anledning att göra sig fin. nu får det duga med ett diadem när man går till ICA.. skamligt... iofs var väl mjukisbyxor mitt huvudplagg i skolan också hehe.. ska iallafall in en sväng till stan imorrn med Malin i mellan dubbelturen. en liten snabbis! har inte vart inne på rean nånting iår "klapp på axeln".

elgubbarna har dragit en ful list över våran dörr :( vit mot vår svarta dörrlist.. usch... får måla någon dag...

blir sugen på att köpa gummistövlar när jag ser Marita på jobbets söta :) blir nog ett par rosa till sommaren kanske. att plocka svamp i! och kanske festa i? snyggt.

Later, måste se till så inte gubbarna slarvar..

hur snygga?!

dom vill jag ha! synd att plånboken säger nej, hehe.. man skulle vara lite rik när det behövdes ;)


New beginning

idag har jag och min kompanjon C vart ute i Ålviken hela morgonen och planerat och dessutom tagit några åk i backen för att känna på! vi var helt själva också, så de var skönt :P Kokade oss lite korv sen och satt och smaskade på innan jag åkte hem till mig och han till sig. imorrn kör vi igång med skidskola! ska bli mycket kul faktist :D har precis ring till Tessan och hon kunde ta min kvällstur imorgon så jag kan vara i backen :)

snart ska jag åka iväg till Zaring's och hämta min extranyckel som jag ska lämna till elgubbarna här ute (som förresten tycker det är rimligt att börja borra tjugo över åtta på morgonen, grrr) så dom kommer in i lägenheten imorrn eller på fredag och ska fixa mer kanaler :D yaay!

sen ikväll ska jag jobba kvart i fem till halv nio..

FYFAN VILKET VÄSEN DOM FÖR! JÄVLA ELGUBBAR!! måste ju nästan hålla för örona, känns som dom borrar mig i huvudet!

tufft

Hey jude, dont be afraid.
You were made to go out and get her.
The minute you let her under your skin,
Then you begin to make it better.

Tuff dag igår. Men ändå skönt att det är över. Den finaste begravning jag sett, helt underbart. Och han som sjöng "Hey Jude", farfars favoritsång, sjöng jättebra. Prästen var bra och det var mycket folk där som ville säga hejdå en sista gång.
Jobbigast var att se pappa, det fick mig att bryta ihop helt.
Begravning känns som ett onödigt måste, men gud så skönt det känns efteråt. Lätt och luftigt i bröstet där det tidigare fanns tung gråt och smärta. En underbar begravningsplats får han också med vacker utsikt över fält och skog
På ett sätt kan man säga att jag unnar dig detta farfar, helst hade jag unnat dig ett liv helt utan smärta, men nu istället unnar jag dig en skön frid i graven, utan oro över sjukdom och smärta. Vi ses igen, jag älskar dig.

Vila i Frid



crappy day

tog fel dos insulin imorse.. vågar inte ta blodsocker nu.. ist för att ta 8 enheter på det långverkande inulinet tog jag 28.. BRA DÄR! det ordnar sig nog.. hoppas jag.. tur att min läkare och sjuksköterska inte läser min blogg.

dessutom kommer mamma och pappa och hämtar mig klockan ett och då drar det iväg till Gillberga på en mycket jobbig begravning.. usch..


gick upp åtta idag för att passa in måltiderna, fick en personlig väckning av I.Ö som undrade om jag ville jobba idag, men jag kunde inte det tyvärr, so very sorry. men tack för väckningen!

ska börja göra mig iordning nu har jag tänkt! förresten, en tjejkväll på fredag låter inte fel brudar! fotbollen kanske blir lite lidande men vi får ta de lungan, iaf jag :) kul att träffas och skvallra lite.

läser en bok nu "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. tycker att den är hemsk för att den visar hur hemska människor i ett samhälle kan vara mot lite udda personer. rykten, förstörelse och fördomar kan gör en människa mycket ensam. usch för folk. lätt att vara efterklok i sådana situationer. varför inte bjuda på sig själv, bjud in personen på en kopp kaffe, prata med honom/henne och upptäck sidor som kanske ingen annan sett. märker sånt här i hemtjänsten också. bara för att en person ser lite kufisk ut, betyder inte det att han/hon är farlig eller alkis eller knarkare, kanske bara någon som haft otur, någon som har vart med om mycket hemska saker eller som bara är annorlunda i sinnet än dig själv. stanna och säg några ord till den personen och du kan ha gjort hans/hennes dag bra mycket ljusare. det tänker jag på nu för tiden.

djupa ord denna morgon!

pink

denna goding funderar jag på att bjuda på på tradera;



dessutom vill jag välkomna Annika Andersen till bloggvärlden; HEJ ANNIKA!

nu är det bara Annica O kvar, känn dig pressad. muhaha.




sunday

soldag? nej du, snödag! eller inte just nu förresten. sitter här i datarummet på jobbet nu och känner att jag inte orkar lyssna mer på schemadiskutering. är ju liksom inget annat än det just nu, och det förstår jag väl också men.. tråkigt och bråkigt.

idag slutar jag tre och sen är jag TRELEDIG. fan va skönt. jag har servicehuset på min hjärna nu efter att ha spenderat tre dagar där uppe. blä.

ska gå hem och hoppa på C sen. han va ute igår och partayade den muppen. hoppas han är dålig, hihi. ska höra me han om vi kan åka in till stan eller nåt, vill verkligen hitta på nåt.. antingen det eller så drar jag med mig malin, hon är nog på.

nej nu ska jag jobba lite, gå och värma lite mat till våra pensionärer!

Later!

winter of 97

97:an alltså. jag är typ stammis där. deras avokadosallad utan majs och ost är ju himmelsk! orkar inte laga mat åt mig själv. hur kommer det bli när christian jobbar i hagfors mån-tors i ett halvår typ :O kommer flytta in där nere då ja.

hehe nejdå så illa är det inte. bara känns jobbigt nu när jag är hemma för en delad tur. hade behövt sova men antar att det blir tidigt ikväll ist. eller så åker jag ner och köper en sallad nu så slänger jag i mig den och slaggar på soffan i några timmar. det får nog bli min plan! imorrn jobbar jag halv åtta till tre, blir jobbigt det med. blä. men sen är jag ledig i tre dagar! förhoppningsvis :)
är väl ledig en dag och sen klättrar jag på väggarna för att jag är rastlös.

nej nu blir det ett telefonsamtal till pizzaplacet numero uno. skäms nästan lite, hihi.

buh bye

over

helt slut i armarna nu. vart på gymmet med Christian, han kör med mig ska jag säga er :O orkade nästan inte dra på mig byxorna över skjortsen förut! mina triceps kommer göra ont imorrn, det är en sak som är sant.

håller på att steka lövbiff och klyftpotatis. ska bli mums de.

lutar faktist åt en piercing i tungan! sen måste jag in och be någon rita upp min tatuering också... fick ju den i present av christian när ja fyllde år som ju var ett tag sen.. :)

spännande spännande...
imorrn ska jag jobba dubbeltur, samma på lördag, sen söndag blir det en 7timmare. hård helg mina vänner!

mat nu och sen säng :) nattis!

peptalk

behöver du bli lite peppad lyssna på denna låt:

Masterplan - Spirit never dies

en gammal goding!

ut med hund snart!

?

funderar på att pierca tungan? men vet inte riktigt hur jag ska lösa det med maten? Anna, hade inte du en sån? vad kan man äta egentligen? och hur länge ska man undvika viss mat?

Design?

skulle vilja ha hjälp med en ny rolig design till min blogg ja.
själv är jag helt under isen när det gäller detta! någon som kanske kan hjälpa mig? :)


long way to the top if you wanna rock'n roll

jag sa ju att jag var sugen på en sallad från 97:an? det blev att en också. hann med att luncha med malin, så mysigt så.

sminkningen va skitkul :D sminkade mig med grönt skimmer, bara för att testa något nytt. blev ovant men snyggt :) köpte sen en brunguldig ögonskugga och en lilaskimmer, mycket snyggt :) sen en concealer och en foundation. kan inte få nog av smink, har hur mycket som helst, alla färger. det som är synd är att jag typ aldrig exprimenterar och sminkar med ögonskugga till vardags. kanske ska börja med det?

hann tyvärr inte träna igår för jag var inte hemma från stan förrän halv åtta. köpte en ny jacka på monki för halva priset ;)


så ser den ut :) finare på mig än på bild.

det blev träning ikväll istället med malin. körde lite bröst så jag inte får häng-å-slängisar, hehe.

sen hem och gjorde kyckling i pitabröd med guacamole, mycket smaskigt!

imorgon ser schemat ut så här:
  • Gå upp och äta frukost
  • Städa
  • Ut och gå
  • käka lunch
  • oplanerad slapptid
  • Träning, fotboll
  • Kväll och SOVA!
Jag är fruktansvärt godissugen. Damn, och i fönstret står sura bilar, djungelvrål, chokladaskar och gott och blandat samt att det ligger en toblerone på bordet. Tur att jag har stark karaktär (HAHA), och att Christian vägrar låta mig ta en liiiiiten liten bil. jag får gnaga på morötter istället.

saknar min dator. eller ja, musiken.

god natt





hahaha

om ni såg mitt hår nu skulle ni också skratta. ingen bra idee att lägga sig med blött hår för min del. hahahaha. jag ser ut som ett skatbo.

idag har jag fullt upp. inte riktigt än men snart. Min skidskolekompanjon C kommer snart och vi ska åka runt och sätta upp lappar om skidskolan! så om du läser detta, ring mig om din unge vill vara med :D först till kvarn!
sen ska jag på hemskt möte på jobbet där dom ska dela upp gruppen ;/ inge roligt! sen har ju inte jag en aning om hur det blir med denna "Vikariebanken". usch, det låter inge bra iaf.

efter det blir det roligare saker! då ska jag och mamma in och bli sminkade på makeupstore! vi fick det i födelsedagspresent av moster. ska bli skitkul!

efter det när jag kommer hem ska jag träna med malin och zandra om dom orkar vänta på mig. känns gött de med den träningsvärken jag har nu, men jag måste komma igång! minst tre ggr i veckan ska det tränas, punkt slut!

dom håller på och borrar uti trappuppgången. känns som dom borrar mig i huvudet! inge kul. fyfaan va sugen jag är på en sallad från 97:an nu.. ge mig...


hörs ses hade

grey day

jag mår dåligt än. ont i halsen kommer tillbaka nu känns de som. jag blir stollig på detta! men men snart struntar jag i det och tränar ändå. då kanske det bryter ut på riktigt. grå och mulen dag idag, var osäker på om det någonsin skulle bli ljust igen imorse..


En mulen men vacker bild tycker jag

idag har jag jobbat! har börjat gå på pensionerade G:s rad januari ut iallafall :) håller tummarna för att jag får fortsätta tills det nya schemat ska starta! skönt att ha lite säkerhet, fast man behöver ju fler dagar ;) så ring kära arbetskamrater, ring! hehe..

i fredags var vi ute på lite "Ladies night" på Grums Hotellet. mycket roligt, endast pga sällskapet! Cissi är ju en stjärna, eller ja, allihopa är stjärnor! hoppas alla hade lika kul som mig, även fast jag inte fick upp Jenny och Linda på dansgolvet ;) Annica dök iallafall upp på golvet efter många om och men! Malin var stammis on the floor hon ;) och Gaby och Milla shakade loss till partymusiken! en riktigt lyckad kväll! var pigg och go dagen efter och jobbade halv åtta till fyra.

min dator har craschat. inge roligt för jag har all min musik där. kan iofs spela genom den bärabara men hur gör man det? tekniksnillet. har därför lyssnat dåligt på ny musik. måste försöka lyssna mig igenom AC/DC:s "Black Ice". ska ju dit till sommarn! börjar dra ihop sig för Sälen och Metallica nu också!  ska bli roligt att komma iväg! sen ska ju jag och malin till London också om vi nu kommer iväg. när vi nu ska ha tid med det..

nej kanske dags för sängen, läste ur min bok förut, "Intrång". mycket spännande! inte en lugn stund i den boken.. rekommenderas! GOD NATT!



grateful

TACK alla som kommenterat och hört av sig angående det förra inlägget.
Det värmer verkligen att det finns så många som bryr sig.
det känns bättre nu iallafall, det lär kännas sämre på begravningen.
men det tar vi då!

har kollat på en serie på tvåan nu flera dagar, "Veronica Mars". hur bra som helst! dom serieboxarna vill jag ha.

christian ska spela innebandy ikväll i stan. jag kanske ska dit å kolla :) sen ska jag till hotellet med brudarna från jobbet. hoppas de e många som kommer! sen imorrn ska jag jobba, ska bli gött för det var längesen!

Malin och Frida, ingen av er läser min blogg men ni är dom bästa som finns. skulle inte överleva utan er. tack för att ni finns!!

jag har blivit väldigt tacksam nu för tiden. det känns bra!






tack

tack för allt farfar. tack för allt du gett mig och för att du alltid funnits där i hela mitt liv. du har vart det roliga inslaget i vardagen, den som alltid hade ett skämt på lager. det roligaste som fanns när jag var liten va ju att vara i auktionsmagasinet, ditt skötebarn. fyllt med grejer från alla tider, allt med din prägel på. du visste vart allt fanns i en röra som någon annan skulle gå vilse i. du var gottegrisen som trots din diabetes, käkade allt sorts godis och tappade plomber i kolan. du var den som aldrig kom från en fiskeresa utan massa olika naturbilder, många fantastiska, andra med lite sämre kvalisort, men vem brydde sig? det var ju din passion. blommor och natur.

när du blev sjuk och fick vatten i magen blev jag orolig men ändå, farfar kommer ju leva föralltid? det räckte ju liksom med diabetes och asthma, nåt mer skulle du väl inte behöva få. efter många om och men, fick vi reda på att cancern satt i levern, att det var den som gjorde dig sjuk. men du var ju ändå så pigg och var långt upp i norrland med pappa på fiskeresa. men helt plötsligt, i mina ögon, blev du svagare och svagare, sjukare och sjukare. helt plötsligt kunde du inte gå upp ur sängen. det sm gjorde mig orolig nu var att du var så dyster och hade tappat ditt goda humör. sen kom julen och vi alla trodde att du skulle bli kvar på sjukhuset men hem kom du! och det var den bästa minijulafton jag har haft, vi sjöng "nu tändas tusen juleljus" och du klagade på att jag sjöng falskt. det goda humöret va tillbaka och det var mitt hopp också. hoppet om att få fira din 70årsdag. hoppet om ännu en sommar och jul med dig. sen åkte du tillbaka till sjukhuset. där ännu en incident som hänt förut hände igen. denna slog ut dig. men du kämpade och jag och sofia åkte in och hälsade på dig fredag den 2:e januari. du verkade vara glad för att vi var där och vi var glada för att du orkade prata och analysera dina sjukdomar precis som du alltid gjort. du har alltid varit din egen doktor. farmor kom när vi var där och vi umgicks allihop en stund innan vi åkte hem. då visste jag inte att det var sista gången jag såg dig

idag, 6:e januari 2009, fick du äntligen somna in, efter plågor som jag inte skulle önska någon. jag är glad att du fått frid, men ledsen för min egen och min familjs skull, eftersom du kommer bli så oerhört saknad av oss alla och alla som fått äran att lära känna dig. du var ett orginal som ingen kunde mäta sig med. Tack farfar, för att jag fick ha dig i mitt liv.

Ha det bra, jag älskar dig.

R.I.P Karl Holger Roland Gård
22 jan 1939 - 6 jan 2009

back home

risig som fan nu. feber, huvudvärk, hosta, tät näsa. så jävla skitigt!!! jag blir väl aldrig frisk...

har iaf åkt på ålandsresa i helgen :) christian fyller år imorrn (idag) så vi firade honom lite, jag christian lillemor perrti monika kim peter och henka! henka hade aldrig haft så kul sa han :P och jag filmade honom medans han hade kul. jag hade också roligt! glad att jag är en del av den släkten, typ iaf... det enda töliga är att jag gått på värktabletter hela resan.. men det är smällar man får ta.

min nyår bestod av fylla å fight. knivskärningar bland annat. inte roligt när det händer den man bryr sig mest om i världen. men nog om det för det gick ju bra. tro bara inte vad som stod i tidningen om fyrverkerier och flaskan bara för det är lögn alltihop.

GRATTIS MIN ÄLSKADE SAMBO PÅ 22ÅRSDAGEN! gammal och grå är du snart. fan ta dig om du dör när du använder min present :P

ha de skoj med fallskärmshoppet!

nu ska jag ta mig nåt att äta.

BYEBYE

RSS 2.0